Muut

Verhoilutyön lisäksi yritys tekee myös suutarin- ja jalkaterapian töitä.

YKSILÖLLISET TUKIPOHJALLISET

Yksilöllisillä tukipohjallisilla, jotka ovat valmistettu asiakkaan omilla mitoilla, pyritään vaikuttamaan jalkaterän ja alaraajojen virheasentoihin sekä kipukohtiin. Yksilöllisesti valmistetuilla tukipohjallisilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia jalkaterän kuormitus- ja kipupisteisiin. Oikein mitoitetulla tukipohjallisella voidaan esimerkiksi päkiän alueen liiallista painopistekuormitusta ohjata jakaantumaan tasaisemmin. Täten pystytään vähentämään mahdollisia kiputiloja päkiässä, ja sitä kautta vaikuttamaan kävelyyn ja liikkumiseen. Kovemmilla materiaaleilla voidaan kontrolloida ja stabiloida liikettä ja sitä kautta vaikuttaa virheasentoihin. Pehmeillä pystytään tasapainottamaan jalan kuormitusta ja keventämään kivuliaita kohtia, esim. haavat ja känsät.

 KENKIEN VALMISTUS

Valmistetaan käsintehtyjä nahkajalkineita, jotka ovat tehty valmiiden lestimallien mukaan. Lestimallit ovat normaalia leveämpiä ja tilavampia, ”suomalaiseen jalkaan tarkoitettuja”. Lesteistä voidaan valmistaa pikkukenkiä sekä nilkkureita kokoluokassa 36 – 47. Myös diabetestä ja reumaa sairastaville kengät sopivat tilavuutensa johdosta. Näiden  kenkien alkaen hinnat ovat n. 400-500€ riippuen halutusta mallista ja nahkamateriaaleista. Kenkänahkat tulevat Suomesta ja Saksasta laadukkailta liikkeiltä.

Tarvittaessa voidaan tehdä yksilölliset lestit ja valmistaa niistä mittojenmukaiset kengätMittatilauksena tehtäessä otetaan jalasta tarkat mittaukset ja kuormituskuva huomioiden jalan mahdolliset deformiteetit ja kipukohdat. Lestin sopivuus varmistetaan testikengillä, jotka vaativat muutaman sovituskerran. Yksilöllisesti tehtäessä voidaan sisäkorkeutta ja leveyttä ym. kasvattaa esimerkiksi tukipohjallista varten. Haluttuihin materiaaleihin ja malliin voi vaikuttaa. Hinnat ovat ensimmäisen parin osalta alkaen n. 1000€. Seuraavat parit ovat edullisempia lestityön jäädessä pois.

Mittatilausjalkineet
jalke@jalke.fi
Sovituskenkiä

Comments are closed.