Jalkaterapia

Jalkaterapia

Jalkaterapia on terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulutus (AMK), joka on keskittynyt jalkojen- ja alaraajojen hyvinvointiin.

Koulutuksessa käydään tarkasti läpi alaraajojen toimintoja, biomekaniikkaa ja biomekaanisia tutkimuksia sekä erilaisten jalkaongelmien patologiaa painottuen diabetekseen ja reumaan. Laaja-alaisella osaamisella saadaan hyvä ja kokonaisvaltainen tieto jaloista. Jalkojenhoito tarvitsevan tai jalkaongelmista kärsivän kannattaa kääntyä jalkaterapeutin puoleen. Jalkaterapiakoulutuksen avulla voidaan myös kenkäasioita suunnitella hyvin paljon terveydellisten seikkojen puolesta.


JALKOJENHOITO

Jalkojenhoito sisältää kynsien ja ihon hoidon sekä jalkaterän rasvaushieronnan. Hoitoon sisältyy asiakkaan tarpeiden mukaisia käsittelyitä, esim. känsänpoisto, paksuuntuneiden kynsien ohennus tai kovettumien ja kuivan ihon poisto.

Jalkaterapia kotikäynnillä jalkaterapeutti tulee hoitovälineiden kanssa kotiisi, jolloin säästyt hoitolaan kulkemiselta ja voit nauttia hyvästä hoidosta omassa lempituolissasi. Jalkojenhoidossa pyritään antamaan asiakkaalle kokonaisvaltaista jalkojenhoitoa, johon sisältyy varsinaisen hoidon lisäksi tietoa asiakkaalle hänen jaloistaan sekä annetaan jalkojen omahoito-ohjeita.

Jalkojen hyvinvointiin kannattaa panostaa, sillä jalat ovat päivittäin suuressa rasituksessa kantamalla ja liikuttamalla koko kehoa ja sen painoa.  Jalkojen pienetkin ongelmat kuten haavat, paksut kynnet tai kiputilat saattavat vaikuttavat heikentävästi liikuntakykyyn ja kävelyyn. Hyvällä jalkojenhoidolla pystytään ehkäisemään jalkaongelmien syntyä ja pitämään jalat terveinä. Jalkaterapiassa jalkojen terveys on etusijalla.

Jalkaterapeutin tekemää jalkojenhoitoa on tarjolla koti-ja laitoskäynteinä pääkaupunkiseudulla.

Jalkojenhoidon hinta kotikäyntinä on 75€.

(Hintaan lisätään kilometrikorvauksia sijainnin mukaan).

Tilaa numerosta 044 555 1449.

jalat kuntoon
jalkojenhoito

 YKSILÖLLISET TUKIPOHJALLISET

Yksilöllisillä tukipohjallisilla, jotka ovat valmistettu asiakkaan omilla mitoilla, pyritään vaikuttamaan jalkaterän ja alaraajojen virheasentoihin sekä kipukohtiin. Yksilöllisesti valmistetuilla tukipohjallisilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia jalkaterän kuormitus- ja kipupisteisiin. Oikein mitoitetulla tukipohjallisella voidaan esimerkiksi päkiän alueen liiallista painopistekuormitusta ohjata jakaantumaan tasaisemmin. Täten pystytään vähentämään mahdollisia kiputiloja päkiässä, ja sitä kautta vaikuttamaan kävelyyn ja liikkumiseen.

Jalkaterapia tukipohjalliset voivat olla kovia tai pehmeitä. Kovemmilla materiaaleilla voidaan kontrolloida ja stabiloida liikettä ja sitä kautta vaikuttaa virheasentoihin. Pehmeillä pystytään tasapainottamaan jalan kuormitusta ja keventämään kivuliaita kohtia, esim. haavat ja känsät.

Tukipohjallinen
Yksilöllinen Tukipohjallinen

Tukipohjallisten valmistaminen edellyttää tarkkoja biomekaanisia tutkimuksia, jotta voidaan tehdä jokaisen omien tarpeiden mukaiset yksilölliset tukipohjalliset. Jalkaterapia tukipohjallishoito edellyttää yleensä  2-3 käyntikertaa.

yksilölliset tukipohjalliset
Peilipöytätutkimus jaloille

Tukipohjalliset Nivelreumassa. jalan etuosan kuormitus ja kipu

Voit ottaa yhteyttä lomakkeella: